Ga in gesprek
Benieuwd wat wij voor elkaar kunnen betekenen?

Partijen dichter bij elkaar brengen bij gebiedsontwikkeling

Het Nederlandse landschap verandert continu. De aanhoudende klimaatverandering, landbouwontwikkeling en verstedelijking vragen om oplossingsgerichte gebiedsontwikkelingen. De uitdagingen hierbij zijn echter groot: hoe hou je rekening met alle belangen van betrokkenen bij gebiedsontwikkeling? En hoe kom je tegelijkertijd tot een gedragen deel? Het Gebiedsparticipatie Platform kan je hierbij helpen. Dit kaart- en beeldgestuurde platform brengt betrokken partijen dichter bij elkaar bij gebiedsontwikkeling.


Effectieve samenwerking tussen partijen

Bij gebiedsontwikkeling is er niet één partij die beslist over de toekomst van een omgeving. Daarom is een effectieve samenwerking tussen alle partijen van grote meerwaarde. In de nieuwe omgevingswet is participatie zelfs verplicht bij gebiedsontwikkelingen. Als je vroeg met het eerlijke verhaal naar buiten treedt, maken betrokkenen minder snel bezwaar. Dit versnelt het projectproces: eventuele bezwaren leiden tot lange overheidsprocedures en dit voorkom je door het Gebiedsparticipatie Platform te gebruiken. 


Kans om stem te laten horen

Gebruik het Gebiedsparticipatie Platform als je alle betrokken partijen een indicatie wil geven van de gebiedsontwikkelingen. Door middel van een 360°-foto met visualisaties krijgen zij een beeld van de mogelijke toekomst. In een kaart- en beeldgestuurde enquête kunnen de betrokkenen vervolgens hun mening delen. Zo krijgen alle partijen de kans om hun stem te laten horen en voldoe je aan de eisen van de nieuwe omgevingswet. Ontdek alle functionaliteiten van het Gebiedsparticipatie Platform door een demo aan te vragen.

Online Bezoekerscentrum als presentatiemiddel

Combineer het Gebiedsparticipatie Platform met het Online BezoekerscentrumDit is een 3D-omgeving waarin je alle informatie over jouw project kwijt kunt. Hierdoor is het product uitermate geschikt als presentatiemiddel voor jouw project. Daarnaast kun je met het Online Bezoekerscentrum volledig zelfstandig te werk gaan: wij leveren een vast format, dat jij vult met content. Zo staat jouw Online Bezoekerscentrum in principe binnen een dag online. Hoe uitgebreid of beknopt jouw project ook is.


Visualisaties als bijkomende dienst

Onze visualisaties vormen een aanvullende dienst op het Gebiedsparticipatie Platform. We hebben ruim twintig jaar ervaring in het maken van visualisaties. Deze trekken de aandacht, vertellen het werkelijke verhaal, zijn accuraat én kunnen bijdragen aan het creëren van draagvlak. Vanwege de data die wij gebruiken, kunnen wij onze 3D-camera’s op exact dezelfde plek plaatsen als waar de echte foto’s en video’s zijn genomen. Deze werkwijze zorgt ervoor dat wij een realistische weergave geven van de veranderingen in de leefomgeving.

Bekijk onze infrastructuur video

Wij hebben alles in huis om vroegtijdig participatie te faciliteren. 

Ontdek in welke domeinen wij ervaring hebben

Ontdek onze projectervaring in de ruimtelijke ordening.

Windplanner

wind

Infraplanner

infra

solar

Lineplanner

line

Landplanner

land