Benieuwd wat wij voor elkaar kunnen betekenen?

Of mail | bel
ernest@theimagineers.com
06 – 53 90 35 76

Ring Zuid Groningen

De zuidelijke ringweg in Groningen moest worden aangepakt. En niet een beetje: over een totale lengte van 12 kilometer waren […]

De zuidelijke ringweg in Groningen moest worden aangepakt. En niet een beetje: over een totale lengte van 12 kilometer waren ingrijpende veranderingen nodig om het toenemende verkeer te kunnen opvangen. Het behoeft geen uitleg dat dit een intensief proces is met veel gevolgen voor stakeholders en forenzen.

Goede communicatie met stakeholders in dit soort trajecten is de sleutel tot succes. Want: informatie en dialoog helpen in het creëren van draagvlak en het voorkomen van misverstanden en conflicten. Dat draagt bij aan een soepel proces.

Daarom werden wij vroeg in het proces al gevraagd mee te denken.

Bijzonder aan dit traject was dat we al in een heel vroeg stadium aan de tekentafel zaten. Met onze tools hebben we verschillende scenario’s kunnen uitwerken in waarheidsgetrouwe visualisaties die de impact exact in beeld brachten. Dit maakte dat de gesprekken steeds dezelfde uitgangspunten hadden; er was geen ruis meer over wat de impact zou inhouden. Dat was gewoon zichtbaar.

We hebben in dit proces steeds korte lijnen aangehouden met onze opdrachtgever, zodat we van elke wijziging op de hoogte waren. Dit vertaalden we dan gelijk door. Uiteindelijk hebben we een visualisatie op kunnen leveren die de definitieve plannen voor iedereen beschikbaar maakte.

 

Resultaten:
De visualisatie werd geïntegreerd in de projectwebsite en gekoppeld aan de content. Elke inwoner of andere geïnteresseerde kan nu met een paar klikken precies zien wat waar gaat gebeuren en hoe dat er uit komt te zien.

 

Klik hier om de omgeving te bekijken. Bent u benieuwd wat The Imagineers kan doen om uw project meer draagvlak en acceptatie onder stakeholders kan creëren? Neem dan contact met ons op.