Benieuwd wat wij voor elkaar kunnen betekenen?

Of mail | bel
ernest@theimagineers.com
06 – 53 90 35 76

Brielse Maasdijk

Wij maakten een visualisatiemiddel waarmee stakeholders op verschillende manieren betrokken zijn bij de Brielse Maasdijk.

Het windpark Brielse Maasdijk is een initiatief van HVC, Voorne-Putten Energie en gemeente Nissewaard. Een windpark is echter een ingrijpend proces om te realiseren, daarbij helpt het visualiseren hen. De gemeente Nissewaard vindt het daarom belangrijk dat inwoners en andere belanghebbenden zo vroeg en goed mogelijk worden geïnformeerd. Dit gaat dan over de ontwikkelplannen van het windpark Brielse Maasdijk. Daarnaast is de gemeente geïnteresseerd in de mening en het advies van betrokkenen over het windproject.

Hoeveel windturbines er komen op de Brielse Maasdijk en waar deze exact komen te staan, is nu nog onbekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan in een m.e.r.-procedure waarbij ook de inwoners en andere belanghebbenden intensief worden betrokken.

Om de inwoners en andere betrokkenen een zo duidelijk mogelijk beeld te geven van de mogelijke visuele impact van de verschillende windpark-opstellingen, heeft HVC ons gevraagd om vanuit meerdere gezichtspunten de verschillende posities te visualiseren. De visualisaties zijn gemaakt met behulp van onze Windplanner-applicatie.

Door middel van het visualiseren van de veranderingen, kunnen de inwoners en andere belanghebbenden een betere keuze maken over welk scenario het beste past in de omgeving. Er zijn zelfs bolfoto’s genomen bij inwoners in de achtertuin en bovenop de Lelieflat om ook vanuit deze perspectieven de mogelijke visuele impact te laten zien.

Klik hier, voor de link naar het platform. Bent u benieuwd hoe visualisaties uw platform kunnen helpen? Neem dan contact met ons op!

Meer weten over onze visualisatie dienst?