Op welk niveau maken wij visualisaties in 3D?

Het detail niveau (ook wel level of detail genoemd) verwijst naar de mate van diepgang, precisie en complexiteit waarmee informatie wordt weergegeven of gepresenteerd. Het draait om het kiezen van het juiste niveau van specifieke details dat nodig is voor een bepaald doel of om een boodschap effectief over te brengen. Of het nu gaat om het vertellen van een verhaal, het uitleggen van een concept of het presenteren van gegevens, het vinden van het juiste niveau is cruciaal om ervoor te zorgen dat de informatie begrijpelijk en relevant is voor het beoogde publiek, zonder te veel of te weinig informatie te verstrekken.

Ontdek hieronder het verschil tussen de vijf verschillende niveau’s en de wijze waarop The Imagineers ze dagelijks inzet.

Detail niveau 1

Geschikt voor snelle weergave. Heeft sateliet onderlaag, gebouwen zijn witte vlakken zonder exacte hoogte.

Detail niveau 2

Geschikt voor snelle weergave. Heeft satelliet onderlaag, de gebouwen hebben de juiste hoogte en vorm. Individuele gebouwen zijn aangepast in kleur en vorm.

Detail niveau 3

Een satelliet-onderlaag met exacte afmetingen en gedetailleerde informatie over gebouwen, exclusief beschikbaar in Nederland.

Detail niveau 4

Op basis van BAG3D. Heeft satelliet onderlaag ingevuld met een ingescand realistisch 3D model.

Detail niveau 5

Op basis van BAG3D, bevat deze toepassing een satelliet-onderlaag met gebouwen die exacte afmetingen en veel detail weergeven, exclusief te gebruiken op Nederlands grondgebied. Net als niveau 4 is ook dit een 3D scan van de werkelijke wereld.

Nieuwsgierig naar onze werkwijze? Vraag het aan Peter.

Ontdek in welke domeinen wij ervaring hebben

Ontdek onze projectervaring in de ruimtelijke ordening.

Windplanner

wind

Infraplanner

infra

solar

Lineplanner

line

Landplanner

land