Ontdek hoe ABR de kracht van meedenken op verschillende momenten in het proces ervaarde:

Met een Gebiedsparticipatie Platform creëer je een interactief platform. Dit is voor alle betrokken partijen bij een gebiedsontwikkelingsproject. Hiermee kunnen projectmanagers, gemeenten, omwonenden en andere belanghebbenden samenwerken en hiermee de voortgang van het project monitoren.

Een voorbeeld is waarbij een Gebiedsparticipatie Platform zeer succesvol is, is het project om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren. Provincie Gelderland wou samen met gemeente Wageningen de bereikbaarheid van Wageningen verbeteren, om bestaande wegen hiermee aan te passen. Het Gebiedsparticipatie Platform maakt deel uit van de communicatiemiddelenmix van de provincie om, hiermee omwonenden en andere belanghebbenden op verschillende momenten mee te laten denken. Want hierdoor hun kunnen ze wensen en behoeftes op te halen over het wegontwerp, natuur en landschappelijke inpassing et cetera. Respondenten kunnen heel precies op de kaart aanwijzen, om welke locaties het gaat en waarin ze aandachtspunten/ wensen willen meegeven. Zowel de input als hoe het verwerkt is in het wegontwerp wordt op een overzichtelijke, aantrekkelijke en realistische manier gepresenteerd. Hierdoor is navolgbaar hoe het wegontwerp zich ontwikkeld in de loop van de tijd. Daarnaast ook op welke manier wensen en behoeften van belangstellenden worden verwerkt.

Dankzij het Gebiedsparticipatie Platform heeft alle input geleid tot een overzichtelijke manier verzameld. Daarnaast wordt het ook op een aantrekkelijke manier gepresenteerd; fotorealistisch. De waardevolle input heeft geholpen om daarmee het schetsontwerp continue aan te passen en dit blijven te kunnen verbeteren. Hierdoor kon er nog beter aan te sluiten op de wensen en behoeften van de omgeving.

Een Gebiedsparticipatie Platform zorgt voor:

  • Een gestructureerde manier van samenwerken en communiceren tussen alle betrokken partijen, dat de kans op succes van een project aanzienlijk vergroot. 
  • Daarnaast zorgt het voor meer transparantie en vertrouwen bij alle partijen, waardoor er een betere samenwerking ontstaat. 
  • Bovendien biedt een Gebiedsparticipatie Platform een schat aan informatie die kan worden gebruikt om hiermee de voortgang van het project te monitoren en bij te sturen waar nodig.

Benieuwd naar meer inzichten van ABR? Klik dan hier!

Contact

Bent u geïnteresseerd in het gebruik van een Gebiedsparticipatie Platform voor uw eigen project? Neem dan contact met ons op. Ons team staat klaar om u te helpen bij het opzetten van een Gebiedsparticipatie Platform dat aan uw specifieke behoeften voldoet. Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw project een groot succes wordt!

Bekijk meer