Cesium geeft Windplanner internationale erkenning!

Cesium artikel

Windplanner, een Cesium gecertificeerde ontwikkelaar, biedt een krachtige tool voor het visualiseren van hernieuwbare energieprojecten. Met behulp van CesiumJS stelt Windplanner gebruikers in staat om te zien hoe windturbines, zonnepanelen, transmissielijnen en energieopslagsystemen eruitzien in hun omgeving.

 

Windplanner visualiseert de toekomst van hernieuwbare energie met CesiumJS. Cesium schreef een artikel op 2 mei 2023 over hoe we de toekomst van hernieuwbare energie visualiseren bij Windplanner. Hieronder een korte samenvatting uit het artikel:

Internationale erkenning voor Windplanner tool

Internationale erkenning voor de Windplanner tool die zowel 2D- als interactieve 3D-weergaven biedt, waarbij gebouwen, terreinhoogte, bomen en bestaande en voorgestelde energie-infrastructuur worden geïncorporeerd. Door duidelijke en realistische afbeeldingen van de veranderingen te presenteren, helpt Windplanner om zorgen aan te pakken en acceptatie & draagvlak te krijgen voor lokale hernieuwbare projecten.

Om nauwkeurige visualisaties te maken, maakt Windplanner gebruik van panoramische foto’s uit verschillende bronnen, zoals gebruikers bibliotheken of leveranciers zoals Google Street View. Deze foto’s worden gecombineerd met Cesium World Terrain om gedetailleerde en actuele representaties van de projectgebieden te bieden. Gebruikers kunnen vooraf gedefinieerde turbine modellen selecteren of hun eigen modellen aanpassen, waarbij parameters zoals ashoogte, rotordiameter, windrichting en kleur kunnen worden aangepast. Ze kunnen ook specifieke data en tijden instellen om schaduweffecten veroorzaakt door turbines of zonnepanelen te evalueren.

Cesium artikel

Internationale erkenning: Geospatiale content

Windplanner maakt gebruik van Cesium OSM Buildings en Bing Maps Aerial-beelden om geospatiale context te bieden. De tool maakt samenwerking mogelijk tussen initiatiefnemers, bewoners en besluitvormers door het delen van interactieve gezichtspunten mogelijk te maken. Gebruikers kunnen voorgestelde lay-outs en locaties presenteren en zelfs de projecten ervaren in virtual reality voor nog meer beleving. Door gebruik te maken van de mogelijkheden van Cesium, verbetert Windplanner de visualisatie en communicatie voor energieprojecten wereldwijd door real-world data te bieden voor discussies en besluitvorming.

Klik hier, om het hele volledige artikel in het engels te bekijken!

Ervaring

Wij van The Imagineers zijn wereldwijd actief in meer dan 23 verschillende landen, hiermee hebben we ondertussen al meer dan 4000 project gedaan. Dit rondom visualisaties van impactvolle omgevingswijzigingen voor betrokken stakeholders. Veel projectontwikkelaars weten ons te vinden om het eerlijke beeld te visualiseren, omdat dat de discussie versneld. Hiermee versnelt uiteindelijk ook hun project.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?
Klik dan op de button hieronder om direct een afspraak in te plannen!

Maak hier een strategische afspraak met Ernest

Bekijk meer