Afstudeerstagiair Dirk van der Lep

The Imagineers zijn continu bezig met het ontdekken van de technologische front-tier. Soms is dit bekend terrein, maar zo nu en dan begeven ook wij ons op onbekend terrein. Voor dit soort vraagstukken, slaan wij graag de armen om slimme mensen zoals o.a. afstudeerstagiair, bedrijven en instellingen die samen met ons dit kunnen ontdekken. Zo dan ook Dirk van der Lep, die bij ons gaat afstuderen.

Dirk van der Lep

Wie is dirk?

Hehai! Ik ben Dirk van der Lep en op het moment ben ik aan het afstuderen van de studie Communication & Multimedia Design. Tijdens mijn studie (en voor de studie ook al) heb ik mijn focus altijd gehad op development. Met name binnen game-engines zoals Unreal Engine en Unity. Naast development weet ik ook het een en ander over gamedesign en 3D te vertellen.


Mijn vrije tijd spendeer ik graag aan het spelen van de drums, luisteren naar muziek en vind ik het ook fijn om met vrienden een leuke game te spelen.

Wat ga je doen bij The Imagineers?

Zoals ik al benoemde, ligt mijn specialisatie in het ontwikkelen van toffe producten. Deze specialisatie wil ik toepassen voor het opzetten van een product. Die voor The Imagineers nog niet op de huidige markt aan het licht is gekomen. 

Waarom?

Tijdens mijn ervaring met development heb ik altijd interesse gehad voor nieuwe technologieën. Hoe komen deze tot stand en waar kun je bepaalde technieken het beste voor gebruiken? Het uitzoeken en natuurlijk toepassen hiervan is iets wat mij erg aanspreekt. Hierdoor kun je mij ook redelijk vaak in Unreal Engine vinden als er updates zijn geweest!

Hoe kwam je bij ons terecht?

Vorig jaar heb ik mijn stage mogen afronden bij The Imagineers. Dit beviel toen bij beide partijen goed. Na mijn stage hebben The Imagineers verder geborduurd op mijn onderzoek en om dit nog verder te trekken. Dus werd ik voor de zomer opgebeld of ik mijn afstudeerstage samen met Remy ook bij The Imagineers wilde doen.

Hoe bevalt dat?

Super goed! De eerste dag werd ik al meteen met open armen ontvangen en was er na mijn mening al meteen weer een klik. Naast gezellig zijn, staat iedereen bij The Imagineers ook altijd open om met problemen te helpen. Dit is voor mij als student zijnde erg waardevol en hierdoor kan ik ook verder groeien beide in mijn specialiteit en mijn communicatie.

Hoe ben je als 3D-artist?

Zoals ik eerder al aangaf, probeer ik altijd de nieuwste technieken van de software die ik gebruik toe te passen binnen mijn projecten. Dit gebruiken van nieuwe technieken gaat vaak ook in combinatie met heel veel uitzoekwerk. Hierdoor kan ik ook mijn eigen workflow binnen de programma’s die ik gebruik verbeteren.

Wat wil je gaan leren?

Ik wil erg graag mijn bestaande kennis over Unreal Engine uitbreiden, dit op meerdere vlakken. Het grootste punt wat ik aan wil pakken is het beter leren kennen van C++. Hiermee aanpakken hoe deze taal gebruikt kan worden binnen Unreal Engine. Hierdoor kan ik efficiënter te werk gaan, maar ook efficiëntere onderdelen maken voor in producten.

Hoe ziet jouw werkbestaan er over twee jaar eruit?

Het toepassen van mijn specialiteit voor een doeleind wat een voordeel aan de maatschappij kan brengen is wel iets wat mij enthousiast maakt. Hiermee kan ik namelijk mijzelf ontwikkelen terwijl ik ook andere dingen verbeter. Hiernaast heb ik de game-industrie ook altijd erg interessant gevonden, dit is ook iets waar ik mij in mijn vrije tijd mee bezig probeer te houden.

Samenwerken The Imagineers

Ben jij een bedrijf, afstudeerstagiair/stagiair en/of instelling en wil je ook met The Imagineers samenwerken?
Neem dan contact met ons op, dan kunnen we dit bespreken.

Bekijk meer