We vertellen je graag meer over deze samenwerking.

Maak een afspraak met Tedde

of mail | bel
tedde@theimagineers.com
06 – 83 23 40 78

Zonnepark Vlagheideberg

Voor de gemeente Meierijstad is een plan ontwikkeld door LOS Stadomland voor het ontwikkelen van een natuur- en landschapspark op de Vlagheideberg.

Zonnepark Vlagheideberg

Het zonnepark Vlagheideberg is ontworpen met het oog op het integreren van duurzame energieproductie in de natuurlijke omgeving voor duurzame energie opwekking. Door de zonnepanelen grotendeels uit het zicht te plaatsen en te laten opgaan in de omgeving, wordt het landschap niet alleen beschermd, maar wordt ook de productie van schone energie gestimuleerd. Het ontwerp van het park is gebaseerd op een visie van duurzaamheid en respect voor de omgeving.

Een belangrijk onderdeel van het ontwerp is het wandel- en fietspad dat door het met zonnepanelen beklede gedeelte van het park loopt. Bezoekers kunnen zo niet alleen genieten van het landschap, maar ook zien hoe de zonnepanelen bijdragen aan de productie van schone energie. Het pad biedt een unieke ervaring en laat zien hoe duurzame energie op een esthetisch verantwoorde manier geïntegreerd kan worden in de omgeving.

Om een duidelijk beeld te geven van hoe het zonnepark eruit zal zien, zijn er foto realistische visualisaties gemaakt van het park inclusief het landschappelijk ontwerp. Deze visualisaties zijn gemaakt in samenwerking met LOS Stadomland en zijn beschikbaar via het Gebiedsparticipatie Platform. Bezoekers kunnen via dit platform rondkijken in de panorama’s en vanuit verschillende locaties de veranderingen bekijken. Zo krijgen ze een goed beeld van hoe het zonnepark eruit zal zien en welke impact het zal hebben op de omgeving.

Het zonnepark Vlagheideberg is een mooi voorbeeld van hoe je op een verantwoorde manier duurzame energie opwekking kan integreren worden in de omgeving. Door de zonnepanelen uit het zicht te plaatsen en te laten opgaan in het landschap, wordt niet alleen het landschap beschermd, maar wordt ook de productie van schone energie gestimuleerd. Het wandel- en fietspad biedt bezoekers een unieke ervaring en laat zien hoe duurzame energie op een esthetisch verantwoorde manier geïntegreerd kan worden.

De visualisaties zijn te bekijken op het platform: https://lnkd.in/e8tCvB7E Wil je ook visualisaties gebruiken voor jouw project? Neem dan contact met ons op!