Participatieproces dijkversterking Tiel-Waardenburg

Het online bezoekerscentrum voor de dijkversterking tussen Tiel en Waardenburg is een belangrijk instrument om de communicatie en participatie van omwonenden te bevorderen. Het centrum biedt een centrale locatie waar bezoekers terecht kunnen voor alle informatie over het project en de bijbehorende werkzaamheden.

Online bezoekerscentrum:

Het bezoekerscentrum is een gezamenlijk initiatief van Waterschap Rivierenland en bouwcombinatie Mekante Diek. Beide partijen hebben als doel om de omwonenden zo goed mogelijk te informeren en betrekken bij de dijkversterking Tiel-Waardenburg. Dit wordt gedaan door een digitale omgeving te creëren waarin bezoekers informatie kunnen vinden en vragen kunnen stellen.

De digitale omgeving van het bezoekerscentrum bevat verschillende onderdelen, waaronder nieuwsberichten, video’s, foto’s en een meldingenloket. De nieuwsberichten bieden bezoekers actuele informatie over de voortgang van het project en de bijbehorende werkzaamheden. De video’s en foto’s geven een visueel beeld van de werkzaamheden en de impact die deze hebben op de omgeving.

Het meldingenloket is een belangrijk onderdeel van het bezoekerscentrum. Hier kunnen omwonenden eventuele klachten of opmerkingen achterlaten over het project of de werkzaamheden. Deze klachten worden serieus genomen en waar mogelijk direct opgepakt door de verantwoordelijke partijen.

Daarnaast is het mogelijk voor bezoekers om vragen achter te laten over het project en de werkzaamheden. Deze vragen worden beantwoord door experts die betrokken zijn bij het project en die de benodigde kennis hebben om de vragen te beantwoorden.

Al met al is het online bezoekerscentrum een belangrijk instrument om de communicatie en participatie van omwonenden te bevorderen. Het biedt een centrale locatie waar bezoekers terecht kunnen voor alle informatie over het project en de bijbehorende werkzaamheden. Het bezoekerscentrum is een gezamenlijk initiatief van Waterschap Rivierenland en bouwcombinatie Mekante Diek en heeft als doel om omwonenden zo goed mogelijk te informeren en betrekken bij de dijkversterking.

Ben je benieuwd naar het project? bekijk het project hier. Ben je daarnaast benieuwd wat The Imagineers voor jouw participatieproces kan betekenen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Nieuwsgierig naar het Online Bezoekerscentrum?