Door Keijzer Communicatie zijn wij gevraagd om een nieuw Online bezoekerscentrum uit te werken ter vervanging van het huidige platform, omdat het project de realisatie fase ingaat. De dijkversterking betreft in dit geval de Lauwersmeerdijk in Groningen. De realisatie fase vraagt ook om nieuw en modern ontwerp voor het Online bezoekerscentrum. Deze dijkversterking moet een van de duurzaamste ter wereld worden, wat ook een centraal thema is geworden op het platform.

Het doel van het vernieuwde Online bezoekerscentrum is om de dijkversterking te laten beleven alsof je er zelf bent, de nadruk ligt dan ook vooral op de beleving en de aantrekkelijke beelden en niet op de technische achtergrond. Het resultaat is een modern ontworpen virtueel bezoekerscentrum waarin het verhaal rond de dijkversterking eenvoudig wordt uitgelegd. In dit geval gaat het om twee aparte ruimtes die naadloos op elkaar aansluiten en beide een deel van het thema vertellen.

Voor de omgevingscommunicatie hebben wij gebruikgemaakt van een integratie met de Bouw App. Door deze koppeling is het bezoekerscentrum altijd voorzien van het laatste nieuws rond werkzaamheden en mogelijke hinder.

Nieuwsgierig geworden naar het eindresultaat? Bekijk het Online bezoekerscentrum van Lauwersmeerdijk hier.

Nieuwsgierig naar het Online Bezoekerscentrum?