Afstudeerstage van: Remy Pas

Ontwikkelen van software gaat gepaard met veel uitdagingen, zeker wanneer je iets doet dat zo anders is dan de rest. Eén daarvan is iets ontwikkelen dat de gebruiker centraal stelt. Hoe zorg je ervoor dat je gebruikers weten waar ze wat kunnen vinden, hoe ze om kunnen gaan met het platform en hoe zorg je ervoor dat ze zich serieus genomen voelen? Deze complexe vragen zijn een on-going proces in de wereld van software-ontwikkeling, The Imagineers is hier niet anders in. Om te allen tijde te kunnen garanderen dat de gebruikerservaring van onze platformen de standaard van onszelf hanteert hebben wij de arm geslagen om één van de beste user-interface/user-experience designers, Remy Pas.

Remy Pas

Wie is Remy?

Hoi! Ik ben Remy, een nu-nog-student aan het NHL Stenden in Leeuwarden. Op het moment studeer ik Communication & Multimedia Design en focus ik mij op gamedesign en UI/UX. Ik ben een echte kattenliefhebber en ben in mijn vrije tijd graag bezig met 3D printen en keyboards bouwen!

Wat ga je doen bij je afstudeerstage bij The Imagineers?

Ik ga mij focussen op een product dat momenteel nog niet op de markt ligt. Hierin ga ik er voor zorgen dat jij als gebruiker hier makkelijk, overzichtelijk en fijn in kan navigeren! Voor mij is het belangrijk dat de gebruiker zich comfortabel voelt met de middelen die wij bieden!

Waarom?

Ik ben zelf al mijn hele leven een persoon geweest die zich bekommert tot meerdere technische snufjes. En hoewel ik soms passievol wil vertellen over mijn hobbies en leerinzichten, snap ik dat het niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is om met deze middelen om te kunnen gaan. Hierdoor ben ik mijzelf gaan verdiepen in de mogelijkheden om dit toegankelijker te maken voor iedereen. Zodoende kwam ik bij user-interface en user-experience uit. De naam zegt het eigenlijk al; gebruikers-ervaring!

Daarnaast ben ik ook opgeleid vormgever en mag ik graag mooie dingen maken voor mensen die bijvoorbeeld logo’s nodig hebben.

Hoe kwam je bij ons terecht om je afstudeerstage hier te doen?

Eigenlijk via mede afstudeerder Dirk! We wouden graag samen afstuderen omdat wij elkaar goed kunnen aanvullen. Dirk is een toffe programmeur en ik kan mij dan vervolgens weer richten op het gebruikers ervaring. Dirk heeft eerder stage gelopen bij The Imagineers en dat beviel hem goed. Dus toen hij gebeld werd met de vraag om hier te gaan afstuderen sprongen wij meteen in de startblokken!

Hoe bevalt dat?

Tot nu toe bevalt het heel erg goed! Het team is leuk, skillvol en ook heel erg behulpzaam! Soms zie je door de bomen het bos niet meer en kan het lastig zijn om overzicht te bewaren. Maar- wie je ook spreekt binnen The Imagineers, ze staan allemaal één voor één klaar om je te helpen. Daarnaast is het team ook ontzettend aardig. Ik voelde me al heel snel welkom binnen The Imagineers!

Hoe ben jij als 3D-artist?

Ik ben iemand die graag kijkt naar trends en moderniseringen. Daarbij schroom ik niet om middelen zoals research by design toe te passen. Via deze weg blijf ik altijd itereren en probeer ik mijn maakwerk altijd te verbeteren!

Wat wil je gaan leren bij je afstudeerstage?

Ik hoop terwijl ik hier bezig ben meer op te kunnen pakken over Unreal Engine 5, maar de focus waar ik mijzelf verder in wil verdiepen is meer richting user-experience. De digitale wereld blijft innoveren, dus stilstaan is geen optie. Ik wil altijd blijven kijken naar wat er nieuw is en hierover leren. En, wie weet leer ik zelfs nog wel een beetje Python!

Hoe ziet jouw werkbestaan er over twee jaar eruit?

Het zou leuk zijn als ik verder kan met waar ik nu mee bezig ben. Mensen helpen door middelen toegankelijker te maken voor iedereen. Maar voor mij is niks “set in stone”. Ik sta ook open voor dingen zoals grafische vormgeving. Ik vind het fijn om open te staan voor nieuwe uitdagingen!

Wil je net als Remy ook je afstudeerstage bij The Imagineers volgen?

The Imagineers is altijd op zoek op haar kennis te delen en te verrijken met de nieuwe kennis en inzichten die studenten hebben opgedaan. Klik hier, om contact met ons op te nemen om de mogelijkheden tot een stage te bespreken.

Bekijk meer

Visualisatie Buitendijks plan

Buitendijks plan

Cesium Certified Developer Windplanner

Cesium Certified