De gemeente vindt het belangrijk dat haar inwoners vroegtijdig betrokken worden bij gebiedsontwikkelingen. Daarom wilden zij hun informeren over de rioolwerkzaamheden en de opknapbeurt van het Vleerplein in Moordrecht. The Imagineers heeft daarvoor een interactieve kaart ontworpen waarop u kunt zien wat de plannen van de gemeente zijn en ze de mening van haar inwoners over willen horen.

Het plan van de herinrichting omvat de vervanging van de riolering onder en rondom het Vleerplein. Daarnaast willen ze ook de bestrating vervangen door nieuwe klinkers en het plein herinrichten. De gemeente wou de hulp van de inwoners bij het ontwerpen van de nieuwe inrichting, zodat het plein voor zoveel mogelijk inwoners aantrekkelijk wordt.

Op de interactieve kaart kunt u het huidige Vleerplein bekijken en vervolgens verschillende voorbeelden van herinrichting zien. Er zijn verschillende mogelijkheden om het plein in te richten, zoals spelen, sporten en ontmoeten. Ook zijn de soorten toestellen, banken en beplanting bespreekbaar. Nadat de inwoners haar ideeën hebben gedeeld, vroeg de gemeente hun een korte enquête in te vullen.

Op deze manier blijft de gemeente in gesprek met haar inwoners en zorgen ze ervoor dat de gebiedsontwikkeling aansluit bij de behoeften van de buurt. Dankzij deze aanpak kunnen ze samen werken aan een leefbare en aantrekkelijke omgeving voor iedereen.

Benieuwd naar de inzichten van het platform? Klik dan hier om naar het platform te gaan!

Wilt u voor uw project ook vroegtijdig inwoners betrekken bij gebiedsontwikkeling? Neem dan contact met ons op!

Meer weten over het Gebiedsparticipatie platform?