Het Online Bezoekerscentrum

Om te voorkomen dat je project vertraging oploopt, is het betrekken van relevante stakeholders heel belangrijk. Dat kunnen omwonenden zijn, maar ook ondernemers of milieuorganisaties. Maak je daarbij uitsluitend gebruik van traditionele communicatiemiddelen, dan kan het lastig zijn om stakeholders goed te informeren. Je bereikt bijvoorbeeld niet elke doelgroep of stakeholders haken af omdat de content te saai of ingewikkeld is.

Het Online Bezoekerscentrum is de perfecte aanvulling op traditionele communicatiemethodes. Door middel van 360 graden-fotografie en visualisaties ziet de bezoeker een uiterst realistische weergave van de veranderingen in de (leef)omgeving. Naast deze visuele weergave van de werkelijkheid, wordt andere informatie (zoals onderzoeken, rapporten en verslagen) op aantrekkelijke wijze gepresenteerd. Vraag/antwoord modules maken directe communicatie met stakeholders mogelijk. Omdat het platform 24/7 en vanaf elk device te bezoeken is, is het een laagdrempelige manier voor stakeholders om zich te informeren. Óók als fysieke ontmoetingen als gevolg van een lockdown niet door kunnen gaan.

Onze A.I. collega neemt je mee in de mogelijkheden

De voordelen van het Online Bezoekerscentrum

  • Bevordert het participatieproces door stakeholders op realistische, transparante en inspirerende wijze bij je project te betrekken
  • Fungeert als bibliotheek waarin alle documentatie over het project op één plaats verzameld is
  • Bevordert interactie met stakeholders door vraag/antwoord-modules
  • Bereikbaar voor een brede doelgroep door 24/7 beschikbaarheid
  • Staat binnen één dag online en is eenvoudig zelf te beheren
Bekijk alle functionaliteiten

Het resultaat van onze ervaring

Het Online Bezoekerscentrum is het resultaat van onze jarenlange ervaring met stakeholders in het participatieproces op een beeldende manier informeren. Het viel ons op dat veel projecten om uiteenlopende redenen vertraging opliepen, bijvoorbeeld omdat slechts een beperkte groep stakeholders werd bereikt of omdat de verstrekte informatie verouderd of incorrect was. Daarom hebben we al onze kennis samengevoegd in een tool die zulke uitdagingen elimineert.

De 3D-omgeving van het Online Bezoekerscentrum blijft fascinerend. Herin blijf ik veel langer rondkijken dan op een (statische) website.

Wim Tjaberinga

Keijzer Communicatie

Bij langlopende projecten heb je heel veel informatie. Je kan niet verwachten dat stakeholders dat zelf archiveren. Hier heb je alle informatie op een hele mooie manier gebundeld.

Renee Ten Tije

Assistent Projectleider Zonnepark Meerstad Noord

Het is de online poort tot ons project. Een inspirerende en laagdrempelige manier waarmee stakeholders in het project getrokken worden.

Silvia Mosterd

Omgevingsmanager Dijkversterking Lauwersmeer

Het toevoegen van de beleving, waardoor je een grotere groep aanspreekt die langer op het platform blijft, is voor ons dé toegevoegde waarde van het bezoekerscentrum.

Hedwig Dijkstra

Senior Adviseur bij Keijzer Communicatie

Impressie

Afbeelding dijkversterking Tiel-Waardenburg

Dijkversterking Tiel-Waardenburg

Op 15 september is het online bezoekerscentrum geopend om als centraal informatiepunt te dienen voor de dijkversterking Tiel-Waardenburg.

Groenpark De Kleine Dommel

De familie Rovers, Vattenfall en lokale energiecoöperatie Morgen Groene Energie hebben de handen ineengeslagen om het voormalig agrarische gebied rondom De Kleine Dommel in de gemeentes Nuenen en…

Duurzame wijk Middelsee

Betrokkenen zien in ons Gebiedsparticipatie Platform de toekomstige situatie van de nieuwe wijk Middelsee in Leeuwarden.

Benieuwd wat het Online Bezoekerscentrum je kan brengen?

Maak een afspraak met Ernest die je hier graag mee neemt in de mogelijkheden.