Wat is geheim van een succesvolle projectontwikkeling van duurzame energie?

Windparken artikel Leeuwarder courant

Zaterdag 4 maart, stonden we in de Leeuwarder Courant, met het thema wat het geheim is van de succesvolle projectontwikkeling van duurzame energie.

In dit artikel wordt goed verteld wat we kunnen betekenen als The Imagineers bij omgevingswijzigingen/omgevingsontwikkelingen, zoals die ontstaan uit o.a. de klimaatagenda, energietransitie en warmtetransitie.

Benieuwd naar het artikel van de Leeuwarder Courant?

Klik hier om het artikel te bekijken!

Uit het artikel:

Het is namelijk zo dat over de hele wereld projectontwikkelaars van duurzame energie gebruik maken van onze diensten omdat we goed laten zien wat de impact van windmolens en zonneparken is op het landschap.

Wij maken visualisaties in een online omgeving, die een eerlijk beeld geven van de situatie. In 360- graden foto’s van de huidige situatie plaatsen we heel precies de nieuwe objecten; zoals windmolens, zonneparken, elektriciteitsmasten, transformatorhuisjes.

We houden rekening met:

  • Kijkhoogte; bijvoorbeeld op precies 1,50 zodat het de menselijke kijkhoogte is en niet een vogelperspectief.
  • Gebouwen in de omgeving; zodat je ziet wat er achter valt en wat er voor.
  •  ‘Mitigerende’ maatregelen, een heg om een zonnepark bijvoorbeeld.

Belanghebbenden kunnen dan op een speciale site online vanuit verschillende hoeken naar het project kijken. ,,Er zit heel veel informatie in een foto. Mensen kunnen dat er heel gericht uit halen.’’

Met de site kunnen beeld- en kaartgestuurde enquêtes worden afgenomen. Zodat onwonende precies kunnen aanwijzen waar ze een vraag of opmerking over hebben. Met behulp van de algoritmes kunnen niet alleen visualisaties gemaakt worden, maar ook complexe berekeningen gedaan.
,,Tot op een huis nauwkeurig kunnen we zien hoeveel flikkering, slagschaduw of geluidsoverlast er is en onder welke omstandigheden.’’

Ervaring

Wij van The Imagineers zijn wereldwijd actief in meer dan 23 verschillende landen, hiermee hebben we ondertussen al meer dan 4000 project gedaan. Dit rondom visualisaties van impactvolle omgevingswijzigingen voor betrokken stakeholders. Veel projectontwikkelaars weten ons te vinden om het eerlijke beeld te visualiseren, omdat dat de discussie versneld. Hiermee versnelt uiteindelijk ook hun project.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?
Klik dan op de button hieronder om direct een afspraak in te plannen!

Maak hier een strategische afspraak met Ernest