We vertellen je graag meer over deze samenwerking.

Vakbeurs Openbare Ruimte

Wij zijn op 26 en 27 september op de Vakbeurs Openbare Ruimte in Utrecht. Jij ook? We ontmoeten je daar graag! De toegang is gratis, en je kan gemakkelijk registreren.

De Vakbeurs Openbare Ruimte richt zich op ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte in Nederland. Hier kan je je laten informeren over nieuwe producten, diensten en innovaties. Wij zijn aanwezig met een stand en we geven twee lezingen:

Lezing op 26 september:

Een open planproces met burgerparticipatie. Hoe dan?
De Omgevingswet dwingt een open planproces en burgerparticipatie af. De uitkomst van zo’n open planproces staat dus niet vast. Maar hoe faciliteer je dat? Hoe zorg je ervoor dat mensen echt begrijpen wat je bedoelt en dat er voldoende draagvlak is?

Tijdens deze sessie laten we praktijkvoorbeelden zien, die burgers meenemen in de procesgang. En delen we de belangrijkste lessen die we van deze projecten hebben geleerd.

Lezing op 27 september:

Hoe geef ik inwoners daadwerkelijk een stem?
De wereld verandert steeds sneller. En dus moeten de planprocessen ook veranderen. Waar vroeger het informeren van inwoners met een hapklaar plan en een simpel plaatje ging, is het nu van belang om inwoners zoveel kennis te geven, dat ze gefundeerd hun mening kunnen geven, en zelfs mee kunnen beslissen.

Hoe doe je dat? Hoe maak je mensen slimmer? Hoe neem je ze mee in het proces? Tijdens deze sessie bespreken we praktijkvoorbeelden in de energietransitie waar beeld, context en dialoog samen komen in 1 platform.

Waar kan je ons vinden?

Uiteraard zien we je graag bij een van de lezingen in de Kennis Arena. En we zijn ook aanwezig met een stand op locatie 4.6.07, pal naast de Kennis Arena. Daar laten we jou graag rondkijken in recent door ons opgeleverde projecten. We staan daar onder andere met Ruimteschepper, waarmee we een mooi project hebben gedaan rondom energietransitie. We vertellen je er graag meer over!

Beter begrip leidt tot draagvlak

Hoe doen we dat dan? Lees er hier meer over, of geef ons een belletje. We vertellen je graag meer!