We vertellen je graag meer over deze samenwerking.

Kennissessie: digitale participatie

Ben jij werkzaam bij de overheid, of aan de overheid gerelateerde organisatie? En vraag jij zich af hoe je participatie op een efficiënte manier kan realiseren? Dan verwelkomen wij je graag bij onze kennissessie! Wij wisselen graag met jou van gedachte over de kracht én de uitdagingen van digitale participatie.

De ruimte in Nederland is beperkt. Zeker als het gaat om het behalen van klimaatdoelstellingen, hebben we in Nederland een ruimtelijke uitdaging. Tegelijkertijd hebben burgers door de naderende Omgevingswet meer te zeggen over hun omgeving. Maar hoe zorg je dan voor effectieve participatie? Samen verduurzamen vormt de rode en groene draad in deze kennissessie.

Programma 21 maart 2019

15:00 – 15:30 – Inloop

15:30 – 16:00 – Rob Rietveld  – Het maatschappelijk belang van participatie

Rob Rietveld (Nationaal Platform Burgerparticipatie Omgevingsprojecten) vertelt wat er voor nodig is om het participatieproces op een juiste manier aan te gaan, waarbij de verschillende rollen en belangen inzichtelijk gemaakt worden.

Pauze – 20 minuten

16: 20 – 16:50 – The Imagineers – De kracht van beeld, context en dialoog tezamen

Sophia Poelman en Maaike van Heeren (The Imagineers) laten aan de hand van een Stakeholder Engagement Platform zien hoe je burgers en andere betrokkenen de benodigde kennis geeft en kunt zorgen voor inlevingsvermogen, zonder dat je persé ter plaatse hoeft te zijn. Want als iedereen voldoende weet of er het ‘wat en waarom’ en een beeld heeft van de impact op de omgeving, dan praat je mét elkaar in plaats van langs elkaar heen.

16:50 – Open dialoog tijdens de borrel (met soep en broodjes voor de liefhebber)

 

Praat jij ook mee met de kennissessie?

Je bent van harte uitgenodigd, met of zonder collega. Als je zelf niet kunt, maar een collega wel, dan is dat ook goed. Laat ons even weten wie er komen, want ook in ons kantoor is de ruimte beperkt 🙂

Ons kantoor is op de Graaf Adolfstraat 36b, 8606BT in Sneek of neem contact met ons op!

 

Uitnodiging Kennissessie: Digitale participatie - heeft u er een beeld bij? Programma met Rob Rietveld, Sophia Poelman en Maaike van Heeren

 

 


Digitale participatie kennissessie